Små og store nyheter...

15.08.2013

Etter en lang vinter var ventetida endelig over.
5.mai kom Isak Kristoffer til verden. En stor, liten gutt på 4610 gram og 54 cm lang.
Tre stolte storesøstre og en stolt storebror var glade for å få hilse på nykomlingen.
Nå er Isak Kristoffer allerede blitt 3 mnd og viser seg å være en blid og fornøyd, liten krabat.

Våren kom med lamming og stormende jubel. Ei spennende tid i fjøset som gir grunnlaget for årets produksjon. Ekstra spennende var det med seminlam for første gang. Av 17 inseminerte, tok 13 stk lam. Mange flotte lam.

Årets lamming blei også utsatt ei uke i forhold til hva som har vært normalt. Dette fordi fjorårets vår var sein. Sauer og lam blei ståandes inne alt for lenge, noe som resulterte i et høyere lammetap enn forventet.

Men å utsette lamminga var egentlig en suksess. Tidlig vår, kombinert med sein lamming ga ei rolig og fin lamming. Lite lammedød, sykdom og trengsel. Fint å kunne slippe dyra ut på beite tidlig.

Nytt i år var også melkemaskinen til kopplamma. Flott tilvekst og trivelig lam. Bare vi passer på neste år å få avvent lamma i tide, så er nok lønnsomheten mye bedre enn ved flaskeforing. Veldig fornøyd.

Storesøster June Therese har flyttet sørover for å begynne på landbruksskolen. Det blir spennende for ho, og vi sitter her hjemme og forsøker å ta det med ro. 🙂
Men June Therese er ei tøff jente som vet å ta vare på sjøl og ho har mange rundt seg der nede. Tanter, onkler, søskenbarn og besteforeldre. Så ho er ikke aleine.

Sommeren kom, og ei flott avling blei henta i hus. Godt med fôr, så vi trenger ikke bekymre oss for vinteren vi går i møte.

Vi går en spennende høst i møte og håper å få til litt mer produksjon. I september stiller vi med bod på landbrukets markedsdag på Storsteinnes. 11 flotte villsauskinn, kanskje litt heimespunnet villsaugarn og andre småting fra Bjørkligården.
Vi gler oss!


Maiken Cecilie