Kurs i spinning

Ull har berget mang en kald kropp. 
Kunnskapen om å spinne eller tvinne fibre sammen ble ikke bare brukt til ull, men til mange biologiske materialer som dannet tau, tråd, hyssing i forskjellige varianter og til mange formål. 
Ull er ikke bare ull men en hel liten studie. Forskjellige saueraser har ull som egner seg forskjellig, og denne kunnskapen satt husmødre og spinnersker med da de brukte all sin "fritid" til å lage klær til familien. Bokstavelig talt fra A til Å. Det heter seg i eventyret at han ville ha ei kvinne som kunne spinne, veve og sy ei skjorte på syv dager. Ja, det gikk kanskje for den som var godt trent. Og medgiften i eldre dager var at bruden hadde vevde håndklær og kluter nok til å ha med seg inn i ekteskapet. Det er ikke uten grunn. For dette var verdifull kunnskap som skulle berge familien. I tidligere tider var ull forbeholdt adelen og kongelige og ble sett på som noe av det mest verdifulle man kunne ha, sammen med skinn. Den tiden penger var verdiløse og verdiene kun lå i ressursene. 
Ull har blitt spunnet på pinne, med håndtein og på den velkjente rokken. På dette kurset skal vi lære grunnleggende kunnskap om rokken og det å spinne ditt eget garn.


Kurset er på en dag à 7 timer eller 2 kvelder à 3,5 timer.
Kursavgift kr 1100.    


Ønsker du å komme på kurs eller sette opp et kurs i nærheten av der du bor, send oss en forespørsel på mail.
Du kan også ringe oss på tlf 48101320