Nytt driftsår er i gang

31.01.2012

Kalenderen har passert 2012. Har nå gjennomført tre sesonger med produksjon med sau. Synes det går brukbart. Kunne selvfølgelig ønsket at man hadde mere igjen i pengeboka, men det er faglig veldig interessant å drive gården.

I løpet av 2011 gjorde man et løft med drifta. Vi investerte i egen traktor slik at man ikke er avhengig av å låne når man skal gjøre et arbeidsstykke. Vi testet også ut litt veldigsmåskalaproduksjon på utbeinet fenalår og pinnekjøtt av villsau. Vi delte ut smaksprøver av fenalåret på julemessa, og inntrykket vi satt med etterpå var at folk likte produktet.

Så hva slags planer har vi fremover? Det hadde vært interessant å satset enda mere på sau, ved å bygge en ny driftsbygning med plass til kanskje så mye som 500 vinterfôrede sauer. Det hadde vært interessant å fått bygd et produksjonslokale og fått en nisjeavtale for retur av villsauslakt. Det hadde vært interessant å fått bygd om andreatasjen på eldste delen av fjøsen til serveringssted. Og det hadde vært interessant å fått utleie av hytta til turister opp å gå.

Mange planer? Tja.


Jørgen