Livet går videre – sommersyssel på Bjørkligården.

04.08.2016

Det har vært et år med mye arbeid og utfordringer her på gården. Nå har vi satt på nødbremsene og tatt en ny vending. Det viktigste for oss er å få drevet gården bra på den måten vi føler er i tråd med våre verdier og levesett. Vi starter med andre ord et nytt kapittel og tar blant annet gårdsbutikken tilbake til gården og forsøker prioritere dyr og unger, det gode liv og ikke minst hverandre. Vi gleder oss til å ta fatt på den nye hverdagen.

Sommeren her på Bjørkli glimter i dag med solgløtt fra oven, noe som er verdt et merke i vinduskarmen denne regnfulle sommeren. En del av slåtten er unnagjort, men det gjenstår ennå noe. Vi håper å få satt opp noen hesjer og tatt vare på det som står rundt oss av spiselige vekster og bær fra naturens spisskammers..

Slåtten er som sagt unnagjort noen steder, og igjen står geiteramsen og svaier i vinden, venter på å bli til deilig saft.

Nytt liv er det også kommet her på gården. 4 andunger ankom søndag og noen flere ventes. Moskusender fortrinnsvis, men det kom også ei pekingand.

Kopplamma på nytt beite.

Heimelagd såpe fra søstra i Telemark. Lagd på dyrefett og friske urter. Da er vi storfornøyd som har et godt lager til vinterens forbruk. Dette må vi prøve oss på til høsten.