Gullet er drektig, valp(er) ventes ca 14. april

25.03.2015

Gullet ble parret med Krokangårdens Marco i begynnelsen av februar. Hun har vist lite tegn til å være drektig, men har fått økt appetitt i det siste og mistanken har vært der.

Dro derfor til veterinær for ultralydundersøkelse, og joda: det er foster der inne.

Gullet og Marco er begge arbeidshunder med godkjente gjeterhundprøver. Begge går konkurranser i klasse 3. Begge er registrert i NKK, og valpene vil også bli registrert der og får egen stamtavle.

Gullet er gentestet for CEA med resultat normal (ikke bærer eller affisert) og er røntget med HD-A hofter som resultat. Hun er også øyelyst fri.

Marco er røntget med HD-A hofter som resultat. Han er desverre øyelyst med working dog retinopati («bullseye») på et øye, men har ellers ingen funn på øynene. Marco er på landslaget for gjeterhunder i 2015. Vinner av nordnorsk cup.

Valpene vil bli solgt med en pengene tilbake-garanti (valpepris), dersom valpen er uheldig og blir øyelyst med working dog retinopati innen fem års alder. De bør følges opp med øyelysing fra 1. års alder.

Det er ukjent arvegang på working dog retinopati. Du kan lese litt om temaet på linken: https://www.rglgjeter.no/content.php?SID=33&ID=35

Ta kontakt dersom du er interessert i en valp fra dette kullet. Det forventes å kunne bli gode gjeterhunder. De vil være leveringsklar i begynnelsen av juni.

Jørgen