En ny epoke..

07.10.2018

Høsten har gjort sin entrè med klar, kald luft, nysnø og rester av høstfarger i de få standhaftige bladene som ennå klorer seg fast i tretoppene. Sankesesongen er så godt som over med unntak av ei førstegangs lammemor med sitt ene lam. Vi håper og trur at ho leiter etter fjøset og sakte men sikkert kommer hjemover. I mellomtiden er det ikke annet å gjøre enn å leite. Det er noe med det, roen i sjela kommer ikke før vi er ferdig med speide og alle er trygt plassert i fjøset.

Ting er i endring... sauene har funnet sine nye eiere. Kåraværer står å venter og villsauen drar om ikke så lenge. Igjen står en liten gjeng med flotte dyr, villsau, gammel norsk spælsau, hvit spælsau, grå trønder og to flotte norsk kvit. Disse blir den nye besetningen på Bjørkligården. Disse skal vi kose oss med. Og kanskje med noen nye spennende dyreslag.

Hva skal vi gjøre? Jo, vi skal pusse, stelle og la skuldrene senke seg litt. La roen senke seg og kanskje styre mer i retning av et godt gammelt småbruk. Dyrke jorda, få fram grønnsaker av mange slag, bær og frukt. Tilnærme oss god økologisk drift. Benytte ressursene rundt oss og satse på høy sjølforsyningsgrad.

Ønsker dere alle en fredelig og fantastisk høst. Grip dagen, heng i håpet og ro i land på uutforskede bredder...