Skal utlendingsnemda drive med tilfeldig saksbehandling?

Bare for å ha det sagt; jeg har ingenting mot Marie Amelie som person og har ingen motforestillinger mot at hun eventuelt skal få permanent oppholdstillatelse.

Det jeg finner rart er at denne dama vekker så voldsomt sympati i befolkningen. På et øyeblikk har det vokst frem store støttegrupper på facebook for at Marie skal få bli i landet. Jeg mener folk må klare å se forbi, at Marie ser ut som en hyggelig og velutdannet kvinne og se på systemet. Er det slik at regelverket tilsier at utlendingen ikke kan få permanent opphold, så skal vedkommende sendes ut. Vi kan ikke begynne med usaklig forskjellsbehandling, selv om søker heter Marie i stedet for Mohammed, Ahmed eller Mustafa.

Nå vil selvsagt noen si at alle må få en individuell behandling av sin søknad. Det mener selvfølgelig jeg også. For å ivareta sin rettsikkerhet er det viktig at alle får vurdert sin søknad, og at momentene veies opp til et resultat: Opphold eller ikke.

Nå er jeg ikke i mot innvandring, absolutt ikke. På mange måter er det positive tilskudd til samfunnet. Derfor er det kanskje på sin plass med en oppmykning av regelverket. Slik at vi får plass til både Marie, Mohammed, Ahmed og Mustafa.

Dette innlegget ble publisert i Politikk. Bokmerk permalenken.

4 kommentarer til Skal utlendingsnemda drive med tilfeldig saksbehandling?

 1. Kjersti Gamst sier:

  Endelig noen som turde å si det 🙂
  Takk for et flott skriv. Du e en meget reflektert mann.

 2. Siv sier:

  nemlig!

 3. Modern sier:

  Forsåvidt æ også. Det e bare det at regelverket e for strengt, i noen tilfeller. Marie Amelie har bare gitt dem et ansikt. Æ blir like provosert av at dem sendte ut unger fra Vadsø, til stor fortvilelse for lokalbefolkninga. Og æ blir fortvilt når æ ser på nært hold at psykisk syke menneska må leve i stadig frykt for politiet. Når det eneste gale de har gjort e å rømme fra krig, tortur og jævelskap. Det e så mange skjebna… Og den pene unge dama har vært her fra ho va en unge. Tenk om vi ble satt i arresten for å sendes bort fra alle vi e glad i.

  Men Mullaen får bli…

 4. Jørgen sier:

  Tror vi er helt enig i at regelverket er for strengt, men uavhengig av om regelverket er strengt eller ikke så må det gjelde i alle tilfeller (likhet for loven). Mener en må konsentrere seg om å kjempe for å endre systemet/regelverket.

  Saken om Mullaen er jo någet kompliseret…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


+ 2 = syv