Eggehviter til overs

Eggehvite til overs..

Kjent problem. I oppskriften skal man bruke 2 eggeplommer… og eggehvitene setter man i kjøleskapet. Med optimismen godt frempå er planen å lage noe lurt av dem i morgen. Men.. ups.. der var i morgen blitt i går og dagen før det og i kjøleskapet står glasset med eggehvitene fremdeles. Men egg kan fryses.

Eggehvite kan godt fryses og brukes til for eksempel marengs. Jo ferskere eggene er, desto bedre blir resultatet. Når du skal fryse egghvite kan det være lurt å fryse de hver for seg slik at du kan ta opp så mange du har bruk for ved en senere anledning. Et isterningsbrett egner seg godt til dette. Om eggene er store kan hviten deles i to. Når eggene er frosset legges de i en pose.

Hva med noen pikekyss til lørdagskos?

Oppskrift- Pikekyss.
6 stk eggehviter, romtempererte
500 gram sukker
evt konditorfarge

Fremgangsmåte

  • Pisk eggehvitene stive. Deretter tilsetter du litt og litt sukker. Massen skal bli blank og seig. Tilsett farge om ønskelig. Vend forsiktig med slikkepott.
  • Bruk en sprøytepose eller skje og sprøyt ut topper på et bakepapir.
  • Stekes/tørkes midt i ovnen ved 100 grader C i minst 2 timer. Sjekk om de er tørre før de tas ut av ovnen. Store pikekyss trenger dobbelt så lang tid som små pikekyss.

HUSK! Eggehvitene vil ikke bli stive dersom det kommer plomme i eggehviten eller fett i hviten. Derfor er det viktig at bollen og vispene er reine. Romtempererte eggehviter gir luftigere marengs.